Hoppa till huvudinnehåll
Patchify

Patchify

Patchify - ett koncept som ska förenkla återcirkulation av returplagg inom e-handeln, plagg som idag ofta kasseras eller slängs.

Patchifys koncept kommer vara att sammankoppla reklamationshanteringen med reparatörer och nyförsäljning, där hantering tillkommer först när varan är pånytt-såld. Genom att koppla hanteringen till kundorder ska lönsamheten säkras.

Bidra till ökad lönsamhet och minskad miljöpåverkan

Piloten ska resultera i ett Proof of Concept av systemet med en definierad ekonomisk modell 
som kan skalas upp. Projektets ambition är att pilotbolaget tydligt kommer att minska andelen kasserade plagg, vilket därmed kommer att öka lönsamhet och minska miljöpåverkan. I och med att projektet är finansierat behöver pilotföretagen endast satsa medarbetarnas tid och engagemang.

Upcycling av produkter som idag kasseras/slängs leder till en positiv inverkan på miljön. Det vänder en kostnad till en intäkt för e-handlaren och erbjuder konsumenten möjligheten att köpa både miljövänligt och, ifall de själv väljer, vara en del av processen genom att reparera produkten själv. 

NIMLBE PATCH - skapar nya värden ur kasserade plagg

Under våren 2023 gör Patchify ett pilotprojekt tillsammans med Nimble Patch som ger nytt liv åt jeans (ett par jeans kan återköpas 197ggr innan det uppnår samma klimatavtryck som ett par nya.)

Nimble Patch koncept är barnjeans som genom en uppdatering får knän förstärkta med Cordura tyg – ett tyg som har mycket högre slitstyrka än vanlig denim. Deras jeans är återbrukade och produktionen sker i Sverige.

Projektparter

Utöver Proflow är även Easycom och Nordiska Textil Akademin parter i projektet. 

Intresserad av att delta i piloten? Kontakta oss!

Vill ert företag vara med som pilot? Kontakta oss, så berättar vi mer och tar beslut om vi ska genomföra denna pilot med just er!

Johanna Linder

Johanna Linder

Proflow
Projektledare/Verksamhetsutvecklare