Hoppa till huvudinnehåll

Med målet att varje e-handelsleverans i Sverige ska bidra till ett levande och hållbart samhälle!

paketleverans utanför dörren på ett hus
Johan

Johan Löfvenholm ny vd för Lindholmen Science Park

Styrelsen för Lindholmen Science Park AB har utsett Johan Löfvenholm till ny vd för bolaget. Med en gedigen erfarenhet från fordonsindustrin kommer han att starta sitt nya uppdrag i augusti, med fokus på att stärka svensk innovations- och konkurrenskraft.
glödlampor

Presentationer från partnerträff

Nu kan du ta del av de filmade presentationerna från ASTERS partnerträff! Presentationerna handlade om vikten av att synliggöra och arbeta med returhanteringsprocessen i e-handelskedjan, hur e-handel påverkar vårt resande och lokala reparationer. Mötet av slutades med en paneldiskussion om hur USA och Sveriges kan samverka mer kring e-handel.
Yulia

Parcel Locker Policy, analysis and future recommendations

Sweden practices high amounts of deliveries to pick-up points and few home deliveries, a quality that is said to be protected given its positive environmental impact, flexibility, and reduced operational cost making Swedish society distinctive compared to other EU countries where every package is home delivered. Now, the Swedish market is growing and with growth comes shift.

Hur stöttar ASTER e-handelsbranschen?

CLOSER på väg vid sjö

Hållbarhetsmärkningar för godstransporter

Godstransporter på väg är en viktig förutsättning för att vårt samhälle och näringsliv ska fungera. Inte minst har betydelsen av transporter ökat i och med att allt fler väljer att e-handla. Samtidigt...
Dokument

Branschöverskridande samarbeten

ASTER vill vara en framåtkraft inom hållbar e-handel, vi lyssnar ständigt in kring nya behov och vill skapa verkstad kring saker som behöver lösas tillsammans. Ett exempel på detta är arbetet vi...
Paket på väg

Vilka projekt är på gång?

Här kan du lära dig om alla de satsningar inom e-handel som ASTER är en del av.
personer i cirkel sträcker in händerna i mitten som ett team

Våra partners

Här hittar du alla ASTERs partners.

fem personer inom aster står och pratar med varandra

Vill du vara med?

Vi måste göra detta tillsammans! Har ni en idé eller ett förslag på projekt inom hållbar e-handel? I så fall, välkommen att skicka in er ansökan till oss, eller hör av er, så har ni chansen att få muntligt, men även möjlighet till finansiellt, stöd.

Huvudfinansiärer

Vinnova logotyp
Energimyndigheten logotyp

Värdorganisationer

Lindholmen Science Park
Lunds Universitet