Hoppa till huvudinnehåll

Med målet att varje e-handelsleverans i Sverige ska bidra till ett levande och hållbart samhälle!

paketleverans utanför dörren på ett hus
Glödlampa i en hand

Utlysning: Klimatneutral e-handel

Med denna utlysning vill Vinnova stötta idéer som kan bidra till en hållbar omställning av e-handel. De innovationsområdena som du bör fokusera på här är hållbara förpackningslösningar, retursystem och leveransplatser.
San Fransisco bron i solnedgång!

Satsning på innovationssamarbeten mellan Sverige och USA inom mobilitet

Vinnova och Lindholmen Science Park satsar på ökad samverkan mellan Sverige och USA för att påskynda innovation inom hållbar mobilitet. Satsningen Future Mobility ska stimulera kunskapsöverföring, nya perspektiv på lösningar och innovationer för en bredare marknad. Nu öppnar en utlysning för samarbeten mellan aktörer i Sverige och USA som bidrar till hållbar mobilitet och stärker ländernas respektive innovationssystem.
Kvinna i galleria

Sveriges handel går före - hållbar konsumtion är framtiden för svensk konkurrenskraft

– Hållbar handel och konsumtion, är det möjligt? Vi tror det. Handelssektorn är ett svenskt styrkeområde som är känt världen över för innovativa, hållbara och smarta varor och tjänster. Med detta projekt vill vi visa på hur svensk handel och konsumtion ska bli mer hållbar, säger Josephine Darlington, ASTER.

Hur stöttar ASTER e-handelsbranschen?

skog

Hållbarhetsmärkningsforumet

2020 initierade Energimyndigheten ”Hållbarhetsmärkningsforumet för godstransporter och e-handel” där syftet var att ta fram en branschgemensam hållbarhetsmärkning för godstransporter och e...
Dokument

Branschöverskridande samarbeten

ASTER vill vara en framåtkraft inom hållbar e-handel, vi lyssnar ständigt in kring nya behov och vill skapa verkstad kring saker som behöver lösas tillsammans. Ett exempel på detta är arbetet vi...
Paket på väg

Vilka projekt är på gång?

Här kan du lära dig om alla de satsningar inom e-handel som ASTER är en del av.
personer i cirkel sträcker in händerna i mitten som ett team

Våra partners

Här hittar du alla ASTERs partners.

fem personer inom aster står och pratar med varandra

Vill du vara med?

Vi måste göra detta tillsammans! Har ni en idé eller ett förslag på projekt inom hållbar e-handel? I så fall, välkommen att skicka in er ansökan till oss, eller hör av er, så har ni chansen att få muntligt, men även möjlighet till finansiellt, stöd.

Huvudfinansiärer

Vinnova logotyp
Energimyndigheten logotyp

Värdorganisationer

Lindholmen Science Park
Lunds Universitet