Hoppa till huvudinnehåll

Med målet att varje e-handelsleverans i Sverige ska bidra till ett levande och hållbart samhälle!

paketleverans utanför dörren på ett hus
Aster i Almedalen

ASTER på plats i Almedalen

– Att kunna dela med sig men också ta del av värdefull kunskap och insikter från experter är väldigt viktigt, det är därför ett ypperligt tillfälle att bli uppdaterad om de senaste trenderna inom e-handel genom att vara på plats i Almedalen i år, säger Daniel Hellström, Docent, Lunds universitet, Tekniska fakulteten, Förpackningslogistik.
Glödlampa i en hand

Utlysning: Klimatneutral e-handel

Med denna utlysning vill Vinnova stötta idéer som kan bidra till en hållbar omställning av e-handel. De innovationsområdena som du bör fokusera på här är hållbara förpackningslösningar, retursystem och leveransplatser.
San Fransisco bron i solnedgång!

Satsning på innovationssamarbeten mellan Sverige och USA inom mobilitet

Vinnova och Lindholmen Science Park satsar på ökad samverkan mellan Sverige och USA för att påskynda innovation inom hållbar mobilitet. Satsningen Future Mobility ska stimulera kunskapsöverföring, nya perspektiv på lösningar och innovationer för en bredare marknad. Nu öppnar en utlysning för samarbeten mellan aktörer i Sverige och USA som bidrar till hållbar mobilitet och stärker ländernas respektive innovationssystem.

Hur stöttar ASTER e-handelsbranschen?

CLOSER på väg vid sjö

Hållbarhetsmärkningar för godstransporter

Godstransporter på väg är en viktig förutsättning för att vårt samhälle och näringsliv ska fungera. Inte minst har betydelsen av transporter ökat i och med att allt fler väljer att e-handla. Samtidigt...
Dokument

Branschöverskridande samarbeten

ASTER vill vara en framåtkraft inom hållbar e-handel, vi lyssnar ständigt in kring nya behov och vill skapa verkstad kring saker som behöver lösas tillsammans. Ett exempel på detta är arbetet vi...
Paket på väg

Vilka projekt är på gång?

Här kan du lära dig om alla de satsningar inom e-handel som ASTER är en del av.
personer i cirkel sträcker in händerna i mitten som ett team

Våra partners

Här hittar du alla ASTERs partners.

fem personer inom aster står och pratar med varandra

Vill du vara med?

Vi måste göra detta tillsammans! Har ni en idé eller ett förslag på projekt inom hållbar e-handel? I så fall, välkommen att skicka in er ansökan till oss, eller hör av er, så har ni chansen att få muntligt, men även möjlighet till finansiellt, stöd.

Huvudfinansiärer

Vinnova logotyp
Energimyndigheten logotyp

Värdorganisationer

Lindholmen Science Park
Lunds Universitet